Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Kiírták a pályázatot a Kossuth tér rendezésére

MTI
2007.05.21. 19:22

Huszonötmillió forintot költhet az Országgyűlés a Kossuth tér rendezésére kiírt legjobb tervpályázatok megvételére; az eredményhirdetés augusztus 14-én lesz - olvasható az Országgyűlés honlapján. A tervpályázat leadási határideje július 23. éjfél, aki pályázni akar, 72 ezer forintért veheti meg a dokumentációt.

A pályázati kiírás szerint a Kossuth tér tervezett átépítése megteremti annak a lehetőségét, hogy olyan, a városrésznek karaktert adó, korszerű, többfunkciós városi köztér-közpark együttes jöjjön létre, amely találkozóhely és pihenőterület, ugyanakkor a környező utcák gyalogos forgalmának átvezetését és összekapcsolását is szolgálja, valamint megfelel a megfogalmazott biztonsági követelményeknek is. A pályázó feladata a Kossuth tér meglévő értékeit megőrző, hasznosító megoldás kidolgozása a tér felszíni rendezésére oly módon, hogy a távlatban építendő felszín alatti parkoló és látogatóközpont elhelyezésére és felszíni létesítményeikre is javaslatot tesz. A feladat nem terjed ki a mélygarázs tervezésére.

Szili Katalin és Demszky Gábor főpolgármester február 8-án jelentette be, hogy az Országház környékén közpark létesül. A Főpolgármesteri Hivatal becslése szerint a tér rendezése 1,23 milliárd forintba kerül, ennek túlnyomó részét a központi költségvetésből fedezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!