Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiírták a pályázatot a Kossuth tér rendezésére

MTI
2007.05.21. 19:22

Huszonötmillió forintot költhet az Országgyűlés a Kossuth tér rendezésére kiírt legjobb tervpályázatok megvételére; az eredményhirdetés augusztus 14-én lesz - olvasható az Országgyűlés honlapján. A tervpályázat leadási határideje július 23. éjfél, aki pályázni akar, 72 ezer forintért veheti meg a dokumentációt.

A pályázati kiírás szerint a Kossuth tér tervezett átépítése megteremti annak a lehetőségét, hogy olyan, a városrésznek karaktert adó, korszerű, többfunkciós városi köztér-közpark együttes jöjjön létre, amely találkozóhely és pihenőterület, ugyanakkor a környező utcák gyalogos forgalmának átvezetését és összekapcsolását is szolgálja, valamint megfelel a megfogalmazott biztonsági követelményeknek is. A pályázó feladata a Kossuth tér meglévő értékeit megőrző, hasznosító megoldás kidolgozása a tér felszíni rendezésére oly módon, hogy a távlatban építendő felszín alatti parkoló és látogatóközpont elhelyezésére és felszíni létesítményeikre is javaslatot tesz. A feladat nem terjed ki a mélygarázs tervezésére.

Szili Katalin és Demszky Gábor főpolgármester február 8-án jelentette be, hogy az Országház környékén közpark létesül. A Főpolgármesteri Hivatal becslése szerint a tér rendezése 1,23 milliárd forintba kerül, ennek túlnyomó részét a központi költségvetésből fedezik.