Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Intézkedési terv a rendőrválság megoldására

MTI
2007.05.24. 14:40

Intézkedési tervet készített az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) azért, hogy helyreálljon a rendőrségbe vetett bizalom, tájékoztatta a tárca államtitkára csütörtökön az MTI-t. Kondorosi Ferenc közleményében azt írta: Magyarországnak erős, határozott és igazságos rendőrségre van szüksége. Ennek érdekében olyan gyors és hatékony intézkedésekre van szükség, melyek egyszerre képesek helyreállítani a rendőrök önbizalmát és a polgárok bizalmát a rendőrök iránt.

Az intézkedési terv főbb elemei közé tartozik a rendőri tevékenység ellenőrzési rendszerének felülvizsgálata és eszköztárának bővítése, a valódi civil kontrollt megvalósító, független rendészeti panasztestület létrehozása. A tervben szerepel a parancsnoki felelősség erősítése, a kooperatív vezetési módszerek meghonosítása, a folyamatos kockázatelemzés az állomány körében és a hivatásos szolgálatra való alkalmasság szabályainak felülvizsgálata és szigorítása. Ugyancsak szerepel a tervben a rendőri etika szabályainak hangsúlyosabb oktatása és elsajátíttatása valamint az átfogó, határozott jövőképet előrevetítő rendvédelmi stratégia megalkotása.

Az államtitkár szerint a polgárok a rend fenntartását és a tisztességet várják el a rendőrségtől, a munkájukat tisztességgel végző rendőrök pedig jogosan várják el a bizalmat, a támogatást és a megbecsülést a társadalom és a kormány részéről.