Ödön
2 °C
11 °C

Kilenc megyében van jelöltje az orvosok pártjának

MTI
2007.05.25. 16:07

A parlamentbe jutás és kormányzati szerep elérése az áprilisban alakult Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt (ÖNP) célja a következő, 2010-es választáson, jelentette ki az orvosok pártja néven is emlegetett új politikai szerveződés országos elnöke pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján. Az ÖNP nem tömeg-, hanem programpártként jött létre, és az ország helyzetének rendbe tételére szerveződött, mondta Lőke Miklós Péter, aki civilben sebész, igazságügyi orvosszakértő. Hozzátette, az alapítás óta eltelt valamivel több, mint egy hónap alatt kilenc megyében már el is érték, hogy megvannak a jelöltjeik a parlamenti választásokon való indulásra, míg a többi régióban tart a szervezkedés.

A pártelnök közölte, az orvosok pártja nyitott a civil társadalom valamennyi rétege felé, bárki lehet a párt tagja vagy támogatója. Lőke Miklós Péter kifejtette, a parlamentbe jutás eléréséhez nincs szükségük milliárdokra, a szavazók meggyőzését a napi 400 ezer orvos-beteg találkozón végzik majd, ahol módot találnak programjuk ismertetésére, amely szerinte minden ember érdekét szolgálja majd. "Az ÖNP a keresztény eszmerendszer alapján álló konzervatív párt, de a mostani jobboldali erők nézetéhez képest másként akarja talpra állítani az országot" - fogalmazott a pártelnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?