KDNP: Persányi álláshalmozása káros

MTI
2007.05.25. 17:06

A fővárosi KDNP-frakció azt kéri Persányi Miklóstól, hogy ne legyen álláshalmozó, ne akarjon egyszerre két fővárosi intézményt irányítani, nyilatkozta a képviselőcsoport szóvivője pénteken. Rétvári Bence elmondta, hogy jogilag nem kifogásolják a volt miniszter álláshalmozását, de a fővárosi önkormányzat érdekeinek szempontjából az mégis káros.

Persányi Miklóst csütörtökön a városvezetés javaslatára, a kormánypártiak szavazataival négy évre megválasztották a Fővárosi Vidám Park Zrt. igazgatósági elnökének. Ugyancsak csütörtökön immár második alkalommal hiúsult meg az önkormányzat kulturális bizottságában az, hogy Persányi Miklóst a posztra kiírt pályázat elbírálásáig megbízzák a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói feladataival. Ezúttal kételyek merültek fel az ülés jogszerűségével kapcsolatban.

A KDNP szerint összeférhetetlenségi helyzet jön létre, ha Persányi látja el azt a két tisztséget. Meggyőződésük, hogy nincs olyan elfogadható ok, ami e két poszt együttes betöltését indokolná.