Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

KDNP: Persányi álláshalmozása káros

MTI
2007.05.25. 17:06

A fővárosi KDNP-frakció azt kéri Persányi Miklóstól, hogy ne legyen álláshalmozó, ne akarjon egyszerre két fővárosi intézményt irányítani, nyilatkozta a képviselőcsoport szóvivője pénteken. Rétvári Bence elmondta, hogy jogilag nem kifogásolják a volt miniszter álláshalmozását, de a fővárosi önkormányzat érdekeinek szempontjából az mégis káros.

Persányi Miklóst csütörtökön a városvezetés javaslatára, a kormánypártiak szavazataival négy évre megválasztották a Fővárosi Vidám Park Zrt. igazgatósági elnökének. Ugyancsak csütörtökön immár második alkalommal hiúsult meg az önkormányzat kulturális bizottságában az, hogy Persányi Miklóst a posztra kiírt pályázat elbírálásáig megbízzák a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói feladataival. Ezúttal kételyek merültek fel az ülés jogszerűségével kapcsolatban.

A KDNP szerint összeférhetetlenségi helyzet jön létre, ha Persányi látja el azt a két tisztséget. Meggyőződésük, hogy nincs olyan elfogadható ok, ami e két poszt együttes betöltését indokolná.