Judit
3 °C
7 °C

Bűzölög a sárospataki szennyvízrendszer

MTI
2007.05.25. 21:31

Teljesen tönkrement a Sárospatak belvárosa alatt húzódó szennyvízrendszer, a vezeték cseréjére ugyanakkor egyelőre nincs pénz, mondta Lakatos István, a Zempléni Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója. Közölte, a napokban elvégzett vizsgálatok alapján a szennyvízhálózat állapota "olyan mint a szita". Az elsődleges vélemények szerint ennek az az oka, hogy 25-30 évvel ezelőtt az építők nem olyan anyagot használtak a betonrészek kivitelezésénél, amely ellenállna a vegyi anyagoknak, a szennyvíz egy része elszivárog a talajba.

Hozzáfűzte, ez a város legsűrűbben lakott területén terjengő bűzt okoz, ráadásul környezetszennyező is. A helyreállítási munkálatok költségét egyelőre csak becsülni tudják, ez csaknem 50 millió forintra tehető. A cég felújítási alapjában ennyi pénz nem áll rendelkezésre, az idei tervezett költségvetésben ugyanis csak nyolcmillió forint fordítható a városi víz-, szennyvízrendszer felújítására. Az ügyvezető igazgató elmondta, megpróbálnak áthidaló megoldást találni, amelynek segítségével a vezetékhálózat belsejét bevonják egy olyan anyaggal, amely megfelelően szigeteli a szennyvízrendszert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?