Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korlátoznák a debreceni Kossuth téri nagyüzemet

MTI
2007.05.29. 18:17

Csendes éjszakákat szeretnének a debreceni Kossuth tér környékén lakók, hangzott el a lakók képviselőinek az egyik Kossuth téri épület előtt kedden tartott sajtótájékoztatóján. Szabó Miklós szocialista önkormányzati képviselő - akihez szavai szerint a tér környékén lakók egy csoportja fordult segítségért - szerint sok esetben sérül a környéken élőknek a pihenéshez való állampolgári joga.

A Kossuth téren ugyanis rendszeresen tartanak nagyrendezvényeket. A képviselő és a lakók is hangsúlyozták, hogy nem a rendezvények ellen vannak, de valamilyen megoldást szeretnének arra, hogy este 10 és reggel 6 óra között "csendes éj" legyen a környéken. Kifogásolták ugyanis, hogy a kihangosított rendezvények a megengedettnél jóval nagyobb zajjal járnak, éjjel pedig rendszeres a zaj, ugyanis akkor állítják, vagy bontják a színpadokat, a sátrakat.