Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány elmegy a Nagy Imre unokája által kezdeményezett imára

MTI
2007.05.31. 16:30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke elmegy arra a közös imára, amelyet Jánosi Katalin, Nagy Imre miniszterelnök unokája kezdeményezett a parlamenti pártok elnökeivel június 15-re, közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője. "Egy demokratának, egy magyar politikusnak ez a felkérés megtiszteltetés" - fogalmazott a szocialista párt szóvivője. A Népszabadság csütörtökön közölte Jánosi Katalin levelét, amelyben a Nagy Imre-kivégzés évfordulójának előestéjére, június 15-re közös imára és beszélgetésre hívta a parlamenti pártok elnökeit.

"Hazánk, Magyarország jelenében legelszomorítóbb a pusztító megosztottság, mely mételyezi közéletünket s személyes, civil mindennapjainkat. Közös ügyünk, nemzetünk sorsáért érzett felelősségem mondatja velem, hogy ez nem méltó sem mártírjainkhoz, sem hozzánk!" - fogalmazott Nagy Imre unokája. Jánosi Katalin azt írta: az összetartozás kifejezésére és a megbékélés reményében hívja a pártelnököket június 15-re a Nagy Imre Emlékházba.

A Fidesz sajtóosztálya az MTI érdeklődésére közölte: megkapták Jánosi Katalin levelét, amelyre Orbán Viktor pártelnök természetesen válaszolni fog.