Gyurcsány elmegy a Nagy Imre unokája által kezdeményezett imára

MTI
2007.05.31. 16:30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke elmegy arra a közös imára, amelyet Jánosi Katalin, Nagy Imre miniszterelnök unokája kezdeményezett a parlamenti pártok elnökeivel június 15-re, közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője. "Egy demokratának, egy magyar politikusnak ez a felkérés megtiszteltetés" - fogalmazott a szocialista párt szóvivője. A Népszabadság csütörtökön közölte Jánosi Katalin levelét, amelyben a Nagy Imre-kivégzés évfordulójának előestéjére, június 15-re közös imára és beszélgetésre hívta a parlamenti pártok elnökeit.

"Hazánk, Magyarország jelenében legelszomorítóbb a pusztító megosztottság, mely mételyezi közéletünket s személyes, civil mindennapjainkat. Közös ügyünk, nemzetünk sorsáért érzett felelősségem mondatja velem, hogy ez nem méltó sem mártírjainkhoz, sem hozzánk!" - fogalmazott Nagy Imre unokája. Jánosi Katalin azt írta: az összetartozás kifejezésére és a megbékélés reményében hívja a pártelnököket június 15-re a Nagy Imre Emlékházba.

A Fidesz sajtóosztálya az MTI érdeklődésére közölte: megkapták Jánosi Katalin levelét, amelyre Orbán Viktor pártelnök természetesen válaszolni fog.