Fidesz: a kormány ne a több-biztosítós rendszerrel foglalkozzon!

MTI
2007.06.19. 12:45

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy a vasárnapi koalíciós egyeztetésen ne a több-biztosítós rendszerrel, hanem az intézményrendszer zavarainak kezelésével, a működőképesség helyreállításával foglalkozzon, mondta Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben a félévben soha nem látott mértéket öltött a kórházak, egészségügyi intézmények eladósodása, és már az 50 milliárd forinthoz közelít a lejárt tartozások mértéke. A lejárt tartozások miatt a beszállítók készülnek benyújtani a számlát, és van, amelyik fenyegetőzik, van, amelyik nem szállít tovább, mások pedig tulajdoni részt követelnek a kórháztól.

"Ebben a helyzetben felszólítjuk a kormányt, hogy a vasárnapi koalíciós egyeztetésen ne a több-biztosítós rendszer bevezetésével foglalkozzon, ne a milliárdos pénzalapra akarja rátenni a kezét, hanem az intézményrendszer zavarait kezelő programokat készítsen, és a stabilitás érdekében hozzon döntéseket" - mondta Mikola István.