Új kistérség alakult érdi központtal

MTI
2007.06.20. 15:50

Júliustól új önálló kistérségként működik érdi központtal Diósd, Tárnok és Százhalombatta település, jelentette be T. Mészáros András (Fidesz) és Jánosi György (MSZP) egy szerdai sajtótájékoztatón.

Érd fideszes polgármestere és a körzet szocialista parlamenti képviselője elmondta, hogy az új egység a budaörsi kistérségből vált ki, mert önállósulva nagyobb az esély az itt élő, csaknem 100 ezer lakos életminőségének javítására, a különböző pályázati pénzek közös elnyerésére.

Különösen az egészségügy területén állhat majd be nagymértékű javulás, jelenleg ugyanis e térségben nincs kórház, Érd viszont egy olyan új egészségügyi szolgáltató központ megépítését tervezi, amely négy-öt milliárd forintos beruházás eredményeként az egész kistérség ellátását megoldhatja - hívta fel rá a figyelmet T. Mészáros András.

Jánosi György hozzátette: az ellentétes politikai erők a város érdekében helyben jól össze tudnak fogni. Így volt ez, amikor Érd megyei jogú városi rangot szerzett, és így van most is, amikor új kistérséget alakított.