Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Katonai Légügyi Hivatal integrálódik a Nemzeti Közlekedési Hatóságba

MTI
2007.06.28. 06:58

A Katonai Légügyi Hivatal július elsején integrálódik a Nemzeti Közlekedési Hatóságba - mondta el Horváth Zsolt Csaba, az NKH elnöke az MTI érdeklődésére. A hatóság - a múlt év nyáron hatályba lépett kormányrendeletnek megfelelően - ez év január elsején szervezetébe integrálta a Polgári Légiközlekedési Igazgatóságot (PLI), míg a Katonai Légyügyi Hivatal (KLH) beépítése most valósul meg. Az elképzelés az, hogy az NKH-án belül a két légügyi hatóság egy szervezetben működik tovább.

A KLH-ban korábban 27-en dolgoztak, a PLI-ban 54-en, míg az új szervezetben a KLH 20 dolgozóval, a PLI pedig 74 munkatárssal, összesen tehát 94 szakemberrel látják el hatósági feladatot. A megemelt létszám ellenére a terv szerint csökkentett költséggel tud működni a szervezet, mert a feladatokat hatékonyabban fogják ellátni, mint korábban a szükségszerűen fennálló tevékenységi átfedések megszüntetése következtében.

Jelenleg mintegy 60 polgári és 3 katonai (a pápai, a kecskeméti és a szolnoki) repülőtér ellenőrzését, hatósági feladatait látja el a légügyi hatóság. A repülőtereket az új rendszerben szigorúbban és gyakrabban ellenőrzi a hatóság, és már több reptér bezárását is elrendelték.