Bocsánatkérést vár az MDF-től a Szcientológiai Egyház

MTI
2007.06.28. 17:46

Bocsánatkérést vár az a Magyar Demokrata Fórumtól a Magyarországi Szcientológiai Egyház, mert úgy érzik a konzervatív párt két képviselője megsértette az egyházközösséget - közölte csütörtöki sajtóértekezletén a szervezet szóvivője.

Kárpáti Annamária emlékeztetett arra, hogy Csáky András és Almássy Kornél "nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő szektának" nevezte az egyházat és károsnak ítélte az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht.-t annak módszerei miatt. Az egyház elhatárolódást vár Gyucsány Ferenc miniszterelnöktől éppúgy, mint Dávid Ibolya pártelnöktől, illetve Szili Katalin házelnökről.

Az MDF említett két politikusa arra kérte Hiller Istvánt oktatási minisztert, akadályozza meg, hogy "a szcientológia módszerei érvényesüljenek a magyar oktatásban". A politikusok arra hivatkoztak, hogy az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. pedagógus-továbbképzési programja, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium tavasszal jóváhagyott, szcientológus módszereket is tartalmaz. Hiller István egy nappal az MDF politikusainak fellépése után visszavonta a központnak adott engedélyt.