Ágnes
-1 °C
2 °C

Kiadható az MSZP új fővárosi képviselőjének a megbízólevele

MTI
2007.06.29. 17:14

A jogorvoslati határidő letelte után kiadható a fővárosi képviselői megbízólevél Gajda Péternek, közölte a Fővárosi Választási Bizottság elnöke pénteken. Fogarasi József elmondta, hogy a testület megvizsgálta az MSZP újabb beadványát és megállapította annak jogszerűségét. Így, ha nem érkezik panasz a bizottság döntése ellen, legkorábban jövő héten kedden veheti át fővárosi képviselői megbízólevelét Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Bakonyi Tibor, akit nemrég a Főgáz vezérigazgatójának választottak, összeférhetetlenség miatt lemondott országgyűlési és fővárosi képviselői mandátumáról. A Fővárosi Választási Bizottság szerdán formai hiba miatt nem igazolta a helyére jelölt Gajda Péter mandátumát.

Arról viszont döntöttek, hogy a megüresedett országgyűlési képviselő mandátum kiadható Havas Szófia részére. Az MSZP fővárosi képviselője, tanácsnoka a jogorvoslati határidő leteltével, legkorábban hétfőn veheti át megbízólevelét. Fogarasi József közölte azt is, hogy szakítani kíván az eddigi gyakorlattal, és a jövőben a bizottság elnökeként a testület előtt kívánja átadni az új képviselők megbízólevelét.