Vita a szolnoki kórház főigazgatójának felmentése körül

MTI
2007.06.29. 17:31

Az MSZP Szolnok megyei szervezete úgy látja, hogy politikai tisztogatás részeként mentette fel a megyei önkormányzat az általa fenntartott szolnoki Hetényi kórház főigazgatóját, és tiltakozik az eljárás ellen. A közgyűlés fideszes elnöke, Fejér Andor szerint viszont arra tettek esküt, hogy az érvényben lévő jogszabályokat betartják és betartatják mindenkivel, és ez alól nem kivétel a kórház vezetője sem.

Tokár István, az MSZP megyei elnök-helyettese pártja pénteki, szolnoki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 2006 ősze óta a megyei önkormányzatnál és intézményeinél több olyan személyi változás történt, amely esetében a leváltottak politikai tisztogatás áldozatai lettek. Ezek közül sorolható a közgyűlés júniusi ülésének azon döntése is, amellyel visszavonták Baksay Istvánnak, a Hetényi kórház főigazgatójának magasabb vezetői megbízását, tette hozzá.

Fejér Andor (Fidesz) megyei közgyűlési elnök szerint nevetséges ez a vádaskodás. Mint mondta, csak reménykedik abban, hogy Tokár Istvánon kívül más szocialista képviselőknek fontos a törvényesség. Emlékeztetett rá, ők arra esküdtek, hogy betartják és betartatják a jogszabályokat, a kórház főigazgatója pedig úgy teljesített egy 150 millió forintos kifizetést, hogy ahhoz sem árajánlat, sem szerződést nem volt.