Paszkál
10 °C
15 °C

Fenyegető leveleket kapott Kálmán László nyelvész

MTI
2007.07.12. 18:26

Fenyegető tartalmú elektronikus leveleket kapott Kálmán László nyelvész, aki szerint a levelek egyértelműen összefüggésben vannak azzal, hogy az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) a Fidesz kezdeményezésével hasonló témájú népszavazási kérdéseket nyújtott be.

A nyelvész az MTI érdeklődésére csütörtök délután azt mondta: a levelek írói nem azt írták, hogy ők tennének vele valamit, hanem személytelenül fogalmazták meg azt, hogy amiért az OVB-hez fordult, "pórul fog járni". A Kálmán László által is udvariatlannak, szidalmazónak nevezett levelek miatt azonban a nyelvész nem tesz feljelentést, mert szerinte ezek "nagyon indulatos emberek, nagyon dühös levelei", amelyek mögött szerinte nincs való fenyegető tartalom.

Kálmán László szólt arról is, hogy csütörtökön nem volt a munkahelyén, de kollegáitól tudja, hogy a munkahelyére is érkeztek a levelekhez hasonló tartalmú telefonhívások. A nyelvész szerdán vállalta fel, hogy ő volt az a magánszemély, aki hétfőn négy órakor e-mailben juttatta el népszavazásra bocsátandó kérdéseit, miután neve kiszivárgott az egyik kereskedelmi tévéhez.