A szóvivő szerint nem csúszik az ügynökbizottság munkája

MTI
2007.07.31. 10:09

Tartani lehet a szeptember 30-i dátumot, ameddig az ügynökbizottságnak el kell készítenie első jelentését - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Népszava aznapi száma azt írta: csúszik a Kenedi János vezette testület munkája.

A lap információja szerint új kormányrendelet szükséges ahhoz, hogy valóban érdemi munkát tudjon végezni az ügynökbizottság. A cikk szerint az okozhat problémát, hogy a múlt hétfőn kiadott kormányrendelet október 1-jén hatályát veszti, ám addig a testület nem tudja a rábízott összes feladatot elvégezni és nem fejeződött be a tagok nemzetbiztonsági átvilágítása sem.

Az MTI megkeresésére a kormányszóvivői iroda arról adott tájékoztatást, hogy félreértésről van szó, mivel a szeptember 30-i dátum nem a bizottság mandátumának lejártát jelenti. A határidő azt jelzi, hogy a bizottságnak "majd csak akkor, éppen az addigi tapasztalatok fényében kell eldöntenie, hogy (...) meddig kell elvégeznie a teljes munkát: az év végéig, vagy egy évig szóljon-e a mandátuma" - közölte a kormányszóvivői iroda.