Gyurcsány hétfőn tájékoztatta az államfőt

MTI
2007.10.02. 15:13

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn rövid megbeszélést folytatott a miniszterelnökkel a hétpontos, a közélet megtisztítását célzó tervről. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatta kedden az MTI-t.

Mint írják, az államtitkári kinevezésekre a Sándor-palotába érkező Gyurcsány Ferenc az eseményt követően Sólyom László dolgozószobájában folytatott rövid megbeszélést az államfővel. A kormányfő ismertette hétpontos, a közélet megtisztítását célzó tervét, amit az államfővel röviden áttekintettek - olvasható a közleményben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy főállású parlamenti képviselőséget javasol a funkcióhalmozás elkerülésére.

Hozzátette: új és szigorúbb párt- és kampányfinanszírozási törvényre tesznek javaslatot, megszüntetnék a pártok ifjúsági szervezeteinek "felemás helyzetét", nem kapnának állami támogatást a pártpolitikában részt vevő civil szervezetek, szigorú összeférhetetlenségi törvényt alkotnának a pályázatok elbírálása esetében, a magasabb beosztású köztisztviselőknek kötelezővé tennék a vagyonosodási vizsgálatot, bevezetnék a főállású országgyűlési képviselőség intézményét, illetve átlátható és ellenőrizhető képviselői jövedelmeket akarnak.