Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyurcsány hétfőn tájékoztatta az államfőt

MTI
2007.10.02. 15:13

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn rövid megbeszélést folytatott a miniszterelnökkel a hétpontos, a közélet megtisztítását célzó tervről. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatta kedden az MTI-t.

Mint írják, az államtitkári kinevezésekre a Sándor-palotába érkező Gyurcsány Ferenc az eseményt követően Sólyom László dolgozószobájában folytatott rövid megbeszélést az államfővel. A kormányfő ismertette hétpontos, a közélet megtisztítását célzó tervét, amit az államfővel röviden áttekintettek - olvasható a közleményben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy főállású parlamenti képviselőséget javasol a funkcióhalmozás elkerülésére.

Hozzátette: új és szigorúbb párt- és kampányfinanszírozási törvényre tesznek javaslatot, megszüntetnék a pártok ifjúsági szervezeteinek "felemás helyzetét", nem kapnának állami támogatást a pártpolitikában részt vevő civil szervezetek, szigorú összeférhetetlenségi törvényt alkotnának a pályázatok elbírálása esetében, a magasabb beosztású köztisztviselőknek kötelezővé tennék a vagyonosodási vizsgálatot, bevezetnék a főállású országgyűlési képviselőség intézményét, illetve átlátható és ellenőrizhető képviselői jövedelmeket akarnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?