Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keddtől nincs kordon a Kossuth tér parkosított részén

Független Hírügynökség
2007.10.02. 18:11

Lebontották kedden a Kossuth tér parkosított részét körülvevő kordont. A Kossuth, a Rákóczi és a Károlyi szobor körüli területet szeptember 18-án zárták le a demonstrációk miatt.

A Köztársasági Őrezred tájékoztatása szerint kedden megszüntették a zöldterületeket körülvevő kordont a Parlament előtti parkosított részen, a szobrok körül. Korábban Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a lezárás létjogosultságát hetente felülvizsgálják. Egyébként a kordont a szeptemberi felállítása után is csak a demonstrációk idején használták.

Az Őrezred parancsnoka kedden úgy döntött, hogy a park lezárása már szükségtelen, a Parlament Duna felőli oldalán azonban továbbra is fenntartják a zárást.