Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdeményezik Katus Ferenc előzetes letartóztatását

Független Hírügynökség
2007.10.03. 10:07

Kezdeményezi a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Katus Ferenc előzetes letartóztatását, közölte Szabó Ferenc főügyész-helyettes. Az indítványt szerdán juttatják el a Szegedi Városi Bíróság nyomozó bírójához, aki várhatóan egy-két napon belül tárgyaláson dönti el, hogy szükséges-e a Zuschlag-ügyben érintett politikus előzetes letartóztatása.

Katus Ferencet kedden kihallgatásra hívták be az ügyészségre, ahol közölték vele, hogy az ellene szóló gyanú a bűnszervezetben való részvétel kitétellel súlyosbodott. Már nem is engedték el, őrizetbe vették. Katus Ferenc a Bács-Kiskun megyei közgyűlés szocialista frakciójának egyik képviselője. Eddig az MSZP kiskunhalasi szervezetének irodavezetője volt.

Az ügy miatt jelenleg Zuschlag János van előzetes letartóztatásban, illetve nem jogerősen Lados István, Zuschlag egykori titkára.