Árpád
-2 °C
4 °C

Feljelentené az MSZP a Fideszt

MTI
2007.10.04. 15:31

Tóth Károly (MSZP) azt javasolja, hogy a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen a minisztériumi telefonhívások rögzítése miatt. Szerinte ugyanis több törvényt sért, amiről a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán beszélt, vagyis az, hogy 1998 és 2002 között rögzítették a minisztériumok hívásait és azokat 48 órán keresztül tárolták. "Ha ez megáll, és nem blöffről van szó, akkor súlyos biztonsági kockázatot jelenthet, hiszen nem volt rögzítve az adatkezelés módja" - hangoztatta.

Pokorni Zoltán szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerinte tíz éve minden minisztériumból kimenő és bejövő telefonbeszélgetést rögzítenek, így minden bizonnyal Szilvásy György és Topolánszky Ákos beszélgetését is. Mint mondta, amikor ő maga oktatási miniszter volt, emlékezete szerint 48 óráig tárolták a számítógépek a telefonbeszélgetéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?