Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Lengyel nem akar mentelmi joga mögé bújni

MTI
2007.10.05. 11:07

Lengyel Zoltán nem akar a mentelmi joga mögé bújni, ezért azt kéri majd az Országyűléstől, hogy a legfőbb ügyészség kezdeményezése alapján függessze fel mentelmi jogát - mondta az MTI-nek pénteken a volt fideszes képviselő ügyvédje.

Budai Gyula ügyvéd az MTI-nek azt mondta: Lengyel Zoltán nem akar a mentelmi joga mögé bújni, mint Juhászné Lévai Katalin szocialista képviselő, akit közirathamisítási ügyben nem adott ki az Országgyűlés. Az ügyvéd hangsúlyozta: Lengyel Zoltán tisztázni akarja az ellene felhozott vádakat, ezért minden nyomozati cselekményen részt fog venni. Közölte: azt kérik majd az ügyészségtől, hogy orvosszakértő jelenlétében tartsanak bizonyítási kísérletet a helyszínen, és Lengyel Zoltánt szembesítsék az őt vádoló rendőrökkel.

Lengyel Zoltánnak az az érdeke, hogy a valóság kiderüljön - tette hozzá Budai Gyula. A legfőbb ügyész kezdeményezte a jelenleg független, volt fideszes Lengyel Zoltán parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - erősítették meg az MTI értesülését parlamenti forrásból. A neve elhallgatását kérő informátor szerint az erről szóló indítvány csütörtökön érkezett meg az illetékes bizottsághoz. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az Országgyűlés mentelmi bizottságának hivatalos megerősítéséig nem kívánta kommentálni az MTI értesülését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!