Judit
2 °C
7 °C

Kovács Miklós marad a turisztikai szakállamtitkár

MTI
2007.10.08. 11:49

Kovács Miklós eddigi megbízott turisztikai szakállamtitkár nyerte a posztra kiírt pályázatot, jelentette be Bajnai Gordon önkormányzati és turisztikai miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Kovács Miklós 2005 júliusától tevékenykedik a turizmus állami irányításában, a Magyar Turisztikai Hivatal elnökhelyetteseként, majd az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai főosztályának vezetőjeként, 2007 júliusától megbízott turisztikai szakállamtitkár.

Bajnai Gordon elmondta: nyáron hirdették meg a nyilvános pályázatot a posztra, amelyre 16 pályamű érkezett. A miniszter egyebek mellett azt várja az új szakállamtitkártól, hogy vigye végig a turizmustörvényt, szorosabb együttműködést alakítson ki a Regionális Idegenforgalmi Bizottságokkal és a turisztikai pályázatokat elbíráló fejlesztési ügynökségekkel. Elvárja emellett a tárca vezetője, hogy történjen előrelépés a főváros és a Balaton marketingjében, valamint a kiaknázatlan területeken, így például a kongresszusi turizmus és az egészségturizmus területén. Ugyancsak elvárásként fogalmazta meg, hogy a szakmai szervezetekkel induljanak közös kezdeményezésű akciók is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?