Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Siófok nem megy Veszprém megyébe

MTI
2007.10.08. 13:16

A siófoki kistérségi tanács megtárgyalta és egyhangúlag elutasította azt a Veszprém megyei kezdeményezést, hogy Siófok váltson megyét a környező településeivel együtt, nyilatkozta Balász Árpád Siófok polgármestere hétfőn.

Az előzményekhez tartozik, hogy Balatonvilágos képviselő-testülete egy idén márciusban meghozott határozatával kezdeményezte Veszprém megye elhagyását és teljes közigazgatási területének Somogy megyéhez való csatlakoztatását alapvetően közlekedési, egészségügyi ellátási és közoktatás-szervezési okokkal indokolva lépését. Leghamarabb 2010 októberében, a következő önkormányzati választás napján valósulhat meg a megyeváltás, amit somogyi közgyűlés egyhangúlag támogatott, míg a veszprémi közgyűlés 18 nem, 7 tartózkodás és 5 igen szavazattal elutasított.

Nyár végén a Veszprém megyei közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő levélben kereste meg Siófok polgármesterét javaslatával, ami arról szólt, hogy a város a környező kistelepüléseivel együtt hagyja el Somogy megyét és csatlakozzon Veszprém megyéhez. "A közlekedés-földrajzi és az alapfokú közszolgáltatási ellátás érvei mellett felmerül egy harmadik érv is, a történelmi..." - szól Lasztovicza Jenő levele, utalva arra, hogy Siófok valamikor Veszprém megyéhez tartozott.