Húzódik a Postabank-per a táblabíró betegsége miatt

MTI
2007.10.09. 21:27

Elhalasztották a Postabank-ügyben megvádolt Princz Gábor, volt elnök-vezérigazgató és társainak büntetőperét a Fővárosi Ítélőtáblán a háromtagú büntetőtanács egyik bírájának betegsége miatt. A másodfokú eljárás első tárgyalása szerdára volt kitűzve, és várhatóan egy hét múlva hirdette volna ki döntését a tábla.

Az ügyészség szerint a vádlottak sorozatosan megtévesztették a tulajdonosokat és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, elhibázott üzletpolitikát folytattak és prosperáló bank látszatát keltették. Az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság tavaly júliusban felmentette a 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel megvádolt Princz Gábort és hat vádlott-társát.

A elsőfokú bíró indoklásában a vádhoz kötöttség elvére hivatkozva emlékeztetett arra, hogy még a bizonyítási eljárás előtt felhívták az ügyészség figyelmét a vádpontosítás szükségességére. A nem jogerős döntés ellen az ügyész valamennyi vádlott esetében bűnösség megállapítása miatt fellebbezett, így került a Postabank-ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.