Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húzódik a Postabank-per a táblabíró betegsége miatt

MTI
2007.10.09. 21:27

Elhalasztották a Postabank-ügyben megvádolt Princz Gábor, volt elnök-vezérigazgató és társainak büntetőperét a Fővárosi Ítélőtáblán a háromtagú büntetőtanács egyik bírájának betegsége miatt. A másodfokú eljárás első tárgyalása szerdára volt kitűzve, és várhatóan egy hét múlva hirdette volna ki döntését a tábla.

Az ügyészség szerint a vádlottak sorozatosan megtévesztették a tulajdonosokat és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, elhibázott üzletpolitikát folytattak és prosperáló bank látszatát keltették. Az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság tavaly júliusban felmentette a 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel megvádolt Princz Gábort és hat vádlott-társát.

A elsőfokú bíró indoklásában a vádhoz kötöttség elvére hivatkozva emlékeztetett arra, hogy még a bizonyítási eljárás előtt felhívták az ügyészség figyelmét a vádpontosítás szükségességére. A nem jogerős döntés ellen az ügyész valamennyi vádlott esetében bűnösség megállapítása miatt fellebbezett, így került a Postabank-ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.