Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Eltűnt 3500 tonna intervenciós kukorica

2007.10.10. 20:38

A rendőrség is nyomoz egy tetétleni bérelt raktár intervenciós készletéből hiányzó 3500 tonna kukorica ügyében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pedig veszteségkezelési eljárást indított, a hiányzó mennyiség ellenértékét kiszámlázta a raktározónak és jogi lépéseket tett - közölte Soproni Horváth Lajos az intézmény sajtófőnöke.

A raktár összesen 7866 tonna intervenciós kukoricát tárolt, a raktárban más készlet nem volt. A kötelező évenkénti készletellenőrzés során a hivatal Hajdú-Bihar megyei kirendeltsége ellenőrizte a kukorica mennyiségét és minőségét. Ekkor a raktározó képviselője is jelen volt, aki jegyzőkönyv aláírásával elismerte, hogy a raktárban az intervenciós kukoricakészletet tárolják.

Később információk alapján a megyei kirendeltség ismét ellenőrzést tartott a raktárban, akkor derült ki, hogy a raktározó az intervenciós készletből 3500 tonnát szabálytalanul közraktárra vétetett. A raktározó azt nyilatkozta a közraktárnak, hogy az intervenciós áru a saját tulajdona. Amikor mindez kiderült, a hivatal eljárást indított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?