Jolán
2 °C
4 °C

Népszavazási kezdeményezések az OVB előtt

MTI
2007.10.10. 21:41

Az OVB napirendjén népszavazási kezdeményezések is szerepeltek, jórészt magánszemélyek beadványai, amelyeket a testület többnyire azért nem hitelesített, mert a kérdéseket nem találta egyértelműnek.

Az ülést követően Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője a Hír televíziónak nyilatkozva megerősítette, hogy Szerető Szabolcstól (a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesétől) öt népszavazási kezdeményezés érkezett még kedden, ám azok tartalmáról nem tudott tájékoztatást adni. Jelezte: azért adhat tájékoztatást a kezdeményező nevéről, mert Szerető Szabolcs ehhez kifejezetten hozzájárult.

Sajtóhírek szerint a főszerkesztő-helyettes hasonló kérdésekben kezdeményezett aláírásgyűjtést, mint amelyekben a kormányfő jelezte esetleges szándékát. Ennek azért lehet jelentősége, mert az OVB általános gyakorlata szerint a korábban beérkező beadványokat előbb tárgyalja a testület. A Magyar Nemzet közleményben tudatta, Szerető magánemberként kezdeményezte a referendumoit.

<

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?