Gusztáv
3 °C
6 °C

Parlament elé kerülnek a közéletpucoló törvényjavaslatok

Független Hírügynökség
2007.10.15. 12:10

Hétfő reggel átadta a parlamenti pártok képviselőinek a közélet megtisztításával kapcsolatos öt törvényjavaslatot Draskovics Tibor. A javaslatokat egyébként még hétfőn az Országgyűlésnek is benyújtják. A múlt héten elkezdett ötpárti egyeztetés újabb találkozója után Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető -helyettese elmondta, hogy a pártok a frakcióüléseken alakítják ki álláspontjukat a javaslatokkal kapcsolatban, Eörsi Mátyás, a liberálisok frakcióvezetője pedig még hétfő délig javaslatot tesz az újabb találkozó időpontjára.

Az SZDSZ fő irányaiban tudja támogatni a kormányfő és az MSZP öt törvényjavaslatban összefoglalt nyolcpontos javaslatcsomagját, mondta Gusztos Péter. A javaslatokat egyébként a kormány és a szocialisták még hétfőn benyújtják az Országgyűlésnek, kivételes eljárási rendet azonban nem kérnek, csak azt szeretnék, ha még az őszi ülésszakban törvény születne a kérdésekben, ez pedig időt és lehetőséget ad a pártoknak is a megegyezésre.

Eörsi Mátyás hétfő délig tesz javaslatot a másik négy párt frakcióvezetőjének az újabb ötpárti egyeztetés időpontjára, ami kedden vagy szerdán folytatódhat. A pártoknak mindeközben még azt is el kell dönteniük, hogy magasabb politikai szinten folytatódjanak az egyeztetések, vagy a pártok szakértői szinten egyeztessenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!