Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Parlament elé kerülnek a közéletpucoló törvényjavaslatok

Független Hírügynökség
2007.10.15. 12:10

Hétfő reggel átadta a parlamenti pártok képviselőinek a közélet megtisztításával kapcsolatos öt törvényjavaslatot Draskovics Tibor. A javaslatokat egyébként még hétfőn az Országgyűlésnek is benyújtják. A múlt héten elkezdett ötpárti egyeztetés újabb találkozója után Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető -helyettese elmondta, hogy a pártok a frakcióüléseken alakítják ki álláspontjukat a javaslatokkal kapcsolatban, Eörsi Mátyás, a liberálisok frakcióvezetője pedig még hétfő délig javaslatot tesz az újabb találkozó időpontjára.

Az SZDSZ fő irányaiban tudja támogatni a kormányfő és az MSZP öt törvényjavaslatban összefoglalt nyolcpontos javaslatcsomagját, mondta Gusztos Péter. A javaslatokat egyébként a kormány és a szocialisták még hétfőn benyújtják az Országgyűlésnek, kivételes eljárási rendet azonban nem kérnek, csak azt szeretnék, ha még az őszi ülésszakban törvény születne a kérdésekben, ez pedig időt és lehetőséget ad a pártoknak is a megegyezésre.

Eörsi Mátyás hétfő délig tesz javaslatot a másik négy párt frakcióvezetőjének az újabb ötpárti egyeztetés időpontjára, ami kedden vagy szerdán folytatódhat. A pártoknak mindeközben még azt is el kell dönteniük, hogy magasabb politikai szinten folytatódjanak az egyeztetések, vagy a pártok szakértői szinten egyeztessenek.