Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MSZP: a dögei polgármester nem a baloldalé

MTI
2007.10.16. 12:23

Fénykép bizonyítja, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter nem járt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dögén a korrupciógyanúba kevert polgármester meghívására, közölte Szép Béla, az MSZP országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus fényképekkel bizonyította, hogy Vincze Ferenc Tibor dögei polgármester állításával szemben nem Hiller István, az MSZP akkori elnöke vett részt 2006. szeptember 10-én a helyi iskola avatásán. Szép Béla a sajtótájékoztatón bemutatott fotókról elmondta: jól látható, hogy az iskolaavatón Osváth György közgazdász vett részt és mondott beszédet. Mint mondta, Osváth György a Nemzeti kör szellemi atyja, Antall József, Boross Péter, majd Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója volt.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője október 4-én közleményben hívta fel a figyelmet arra, a dögei polgármesternek a korrupciós, pénzlenyúlásos időszakban már semmi köze sem volt a Fideszhez, annál inkább az MSZP-hez. Vincze Ferenc Tibor a Hír Tv-ben bemutatott bejátszásban személyesen vall arról: "Gazdát" (a megyei közgyűlés akkori szocialista elnökét Gazda Lászlónak hívták), valamint Hiller István akkori MSZP-elnököt várja egy rendezvényére.