Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vidékről is érkeznek a tandíjellenes tüntetésre

MTI
2007.10.16. 13:52

A fővárosi hallgatók mellett várhatóan több vidéki felsőoktatási intézményből is érkeznek diákok a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerda esti tandíjellenes tüntetésére - derült ki az MTI által készített körképből. A HÖOK szerda délig adott haladékot az oktatási tárcának, hogy válaszoljon a szervezet alternatív tandíjjavaslatára. A tárca szakállamtitkára azt ígérte, hogy szerdán délig elkészül a minisztérium válasza, annak tartalmáról azonban nem akart részleteket elárulni. Miskolczi Norbert, a szervezet elnöke korábban azt mondta, hogy ha szerda délig pozitív válasz érkezik, a fáklyás demonstrációt akkor is megtartják, de akkor már nem az oktatási kormányzat ellen, hanem a minőségi felsőoktatás mellett rendeznének egy "jó hangulatú" összejövetelt.

Dunaújvárosból feltehetően 200-300 főiskolás megy külön busszal Budapestre a tandíjellenes tüntetésre - közölte a főiskola hallgatói szervezete az MTI-vel kedden. Keszthelyen szimpátiademonstrációt tartanak a tandíjellenes tüntetéssel párhuzamosan, Nagykanizsáról a Veszprémi Egyetem kihelyezett tagozatának hallgatói Veszprémbe mennek, és ott csatlakoznak az egyetemről Pestre induló tüntetőkhöz. A Miskolci Egyetemről mintegy száz hallgató megy a budapesti demonstrációra. A Pécsi Tudományegyetemről szervezetten nem utaznak hallgatók tüntetni Budapestre.