Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Jogerősen felmentették a fideszes polgármestert

MTI
2007.10.18. 12:17

Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének vádja alól Kemecse polgármesterét, a Fidesz megyei alelnökét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság csütörtökön Nyíregyházán.

A perben ügyészségi fellebbezés alapján döntő büntetőtanács jóváhagyta az elsőfokú Nyíregyházi Városi Bíróság ítéletét, amely szerint Lipők Sándor és társa nem követett el bűncselekményt a településen történt iskolaberuházás állami és területfejlesztési tanácsi támogatáskérésnél, mivel nem tévesztette meg a pályázatot elbírálókat az önkormányzati önerő meglétével kapcsolatban.

A másodfokú ítélet kihirdetésének indoklásában Fázsi László bíró hangsúlyozta: a 2001-es, támogatást kérő pályázatban a polgármester feltüntette, hogy - bár hitellel nem lehetett kiváltani a saját forrást - banki kölcsönből kívánják fedezni az önerő egy részét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?