Fideszes mázolta le a szocialista irodát

2007.10.19. 15:00

Szocialista politikusok - a fideszes polgármester közreműködésével - pénteken lemázolták a balmazújvárosi MSZP-iroda falára festett fenyegető feliratot - közölte az MTI-vel Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP hajdú-bihari elnöke. Emlékeztetett rá, hogy október 17-én szerdára virradóra festetek fel fenyegető és felháborító feliratokat eddig ismeretlenek a balmazújvárosi MSZP-iroda falára.

Oláh Lajos akkor felhívta Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz országos alelnöke, hajdú-bihari elnöke figyelmét, kérve, hogy közösen fessék le pénteken a feliratot egyértelművé téve, hogy nem kérnek a szélsőségek fenyegetéséből.

Pénteken 1 órakor Oláh Lajos és Tóth József országgyűlési képviselő, az MSZP hajdú-bihari alelnöke várták a helyszínen Kósa Lajost, de helyette Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere jelent meg a helyszínen. Tiba értetlenségének adott hangot, hogy miért Kósát várták a szocialisták Balmazújvárosba.

Oláh Lajos erre azt mondta, hogy Kósa Lajos - aki tavaly ősszel kijelentette: ha kell, saját testével védi meg az MSZP székházakat - olyan pozíciókat tölt be a pártjában, hogy nem maradhat néma ilyen esetben. A két szocialista politikus Tiba István fideszes városvezető közreműködésével lefestette a gyalázkodó feliratot.