Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Esztergom nem veszi vissza az elbocsátott jegyzőt

MTI
2007.10.20. 12:16

Az esztergomi képviselő-testület újra határozatot hozott a két éve elbocsátott jegyző ügyében, a testület tartja magát ahhoz a döntéséhez, amellyel megszüntette Csomor Sándor közszolgálati jogviszonyát, közölte szombaton a város sajtófelelőse.

Csomort kétszer mentették fel a jegyzői posztról Esztergomban. Először két évvel ezelőtt, amikor az esztergomi élményfürdő építésével kapcsolatban nem volt hajlandó aláírni olyan dokumentumokat, melyek törvényességéről nem volt meggyőződve. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt, a jegyző ugyanakkor birtokában van a polgármester által aláírt esküokmány. A felmentett jegyzőt a korábbi perben ítélkezve a bíróság jogerősen visszahelyezte állásába, majd első és másodfokon is megszüntette az eskü ügyében indult eljárást, mivel azt a korábbi eljárásban már elbírálták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?