Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először nem lesz közös az október 23-i ünnep Miskolcon

MTI
2007.10.20. 13:16

A rendszerváltás óta először idén nem közösen ünneplik október 23-át a politikai pártok Miskolcon, a Fidesz ezt a tavalyi budapesti eseményekkel indokolja, az MSZP sajnálja a döntést. Szinay Attila, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke szombaton azt közölte: a tavalyi budapesti eseményekre, a forradalom 50. évfordulóján elkövetett súlyos jogsértésekre, a máig tisztázatlan okból tanúsított eltúlzott rendőri erőszakra és érdemi felelősségre vonás mellőzésére, politikusaink az MSZP városi vezetése által szervezett október 23-ai ünnepségektől távol maradnak. A hivatalos ünnepségektől távol maradásunk mellett a hősök iránti tiszteletünket a Fidesz által szervezett ünnepségen és külön, az 56-os emlékhelyeknél elhelyezett virágokkal fejezzük ki, tette hozzá.

Káli Sándor, Miskolc MSZP-s polgármestere, a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke azt mondta: Miskolc eddig arról volt híres, hogy a politikai pártok és különböző civil szervezetek nemzeti ünnepeinken a napi politikai acsarkodást félretették, "itt mindig közös volt a megemlékezés", akár október 23-án, akár március 15-én. Idén először nem így lesz, nagyon sajnálom, remélem most először, és utoljára fordul elő ilyen Miskolcon, tette hozzá.