Ödön
1 °C
11 °C

Megfigyelő szolgálatot indít a Civil Jogász Bizottság

Független Hírügynökség
2007.10.22. 13:34

Nemzetközi megfigyelő szolgálatot szervez a Civil Jogász Bizottság (CVB) a nemzeti ünnep kapcsán - jelentette be hétfőn újságíróknak Morvai Krisztina, a szervezet egyik társelnöke. Csaknem százan vesznek részt a szolgálat munkájában, köztük 60 ügyvéd valamint határontúli magyarok, akik most itt vannak Budapesten.

A CVB az esetleges jogsértések bejelentését a 06/30-549-41-67-es telefonszámra várja hétfő délutántól.

Völgyesi Miklós, a bizottság másik társelnöke elmondta még: a bizottság feljelentést tesz a tavaly őszi összecsapások miatt a Papp-jelentésben elmarasztalt rendőri vezetők ellen. Az indítványt legkésőbb december 10-ig eljuttatják az ügyészségre.

A tavaly őszi összecsapásokban megsérült tüntetők ügyében peren kívüli egyezséget szeretne a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. Gaudi-Nagy Tamás kuratóriumi ügyvezető szerint így elkerülhető lenne, hogy évekig bíróságra kelljen járnia annak a 70 embernek, akiket képvisel az alapítvány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?