Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rosszul idéztük Morvai Krisztina szavait

Index
2007.10.25. 10:47

Az Index hibájából pontatlan, és dr. Morvai Krisztina jó hírnevét sértő tudósítás jelent meg "Megint százan fogócskáztak" címmel október 23-án dr. Morvai Krisztina a Corvin közben elmondott - "Nyílt levél Gyurcsány Ferenchez és tettestársaihoz" című beszédéről. Az írásunkkal ellentétben Morvai Krisztina a következőket mondta az október 22-i tüntetéssel kapcsolatosan:

"Ön és tettestársai ismét önkényes bebörtönzésekkel próbálkoztak tegnap éjjel. Másfél órán át, zuhogó esőben, jéghidegben kellett terpeszállásban a házfalat támasztania hét fiatalnak. Nem, Gyurcsány Ferenc, nem dobáltak Molotov koktélt, nem borogattak autókat, nem voltak erőszakos csőcselék. Ne próbálja ismét megvezetni a magyar embereket és a világ közvéleményét."

Nem felel meg a valóságnak az, hogy azt állította volna, hogy nem is voltak Molotov-koktélok, és nem is borogattak fel autókat, csak néhány fiatal ázott el az esőben. Morvai Krisztina a hét fiatal ügyének összefüggésében említette azt, hogy az ő részükről nem volt Molotov-koktél és autóborogatás. A fentiek miatt Morvai Krisztinától elnézést kérünk.