Nem oszlatta fel magát Kistarcsa képviselő-testülete

MTI
2007.10.25. 10:58

Kudarcot vallott a képviselő-testület feloszlatására tett próbálkozás a Pest megyei Kistarcsán csütörtökön; a rendkívüli testületi ülés egyetlen napirendi pontja Tóth Szabolcs polgármester megbuktatása, a testület feloszlatása volt. Az ülés összehívását Juszkó Ferenc, a független képviselői frakció vezetője indítványozta.

A 13 tagú testületnek hat független, öt fideszes, két szocialista tagja van. Az ülésen egy képviselő nem jelent meg. A felszólalásokat követően név szerinti szavazásra került sor. Heten a feloszlatásra, hatan pedig ellene szavaztak, mivel ez nem minősített többség, így a testület és vele együtt a polgármester marad a helyén. Tóth Szabolcs kérdésünkre elmondta, folytatja munkáját, kiegyezésre törekszik mindenkivel, de tisztában van azzal, hogy az indítványt néhány héten belül ismét benyújthatják a jobboldali képviselők.

Juszkó Ferenc úgy nyilatkozott, hogy kudarcba fulladt kezdeményezésük nem változtatta meg a polgármester tevékenységéről alkotott véleményüket. Úgy gondolják Tóth Szabolcs nem tölt megfelelő időt a hivatalában, s öntörvényű emberként úgy vezeti a települést, mintha saját vállalkozása lenne. Ezért rövidesen újabb ülést kezdeményeznek a testület feloszlatása érdekében.