Árpád
-2 °C
4 °C

Meghosszabbították Lados elõzetes letartóztatását

MTI
2007.10.26. 15:27

Három hónappal, 2008. január 28-ig meghosszabbította a bíróság Lados István - Zuschlag János személyi titkára - elõzetes letartóztatását, tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság szóvivõje.

A Szegedi Városi Bíróság - az ügyészségi indítvánnyal egyezõ - végzésével Lados István elõzetes letartóztatását az elsõfokú bíróság tárgyalás elõkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb három hónapi idõtartamra, 2008. január hó 28-ig meghosszabbította.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 28-án helyezte harminc napra elõzetes letartóztatásba Lados Istvánt, akit a Bács-Kiskun Megyei Fõügyészség jelentõs kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerûen, bûnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít társadalmi szervezetek által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság ezt követõen az ügy egy másik gyanúsítottja, Katus Ferenc elõzetes letartoztatásáról is döntött, október 19-én pedig három hónappal meghosszabbította Zuschlag János elõzetes letartoztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?