Lesz fül-orr-gégészet Pécsen novemberben is

MTI
2007.10.30. 16:01

Lesz ügyeleti ellátás a Pécsi Tudományegyetem baleseti sebészeti és fül-orr-gégészeti klinikáin novemberben, miután a dolgozók a napokban megegyeztek a munkáltató PTE vezetésével az önként vállalt túlmunkára vonatkozó díjazásról, közölte az orvosok jogi képviselője, Monori Tamás az MTI-vel kedden.

A dolgozók az ellátás zavartalansága érdekében, azzal a feltétellel fogadták el az egyetem ajánlatát, hogy folytatják a bérekkel kapcsolatos tárgyalásokat. A most kötött megállapodás alapján a PTE a rendes munkáért járó - 700 forintos - óradíj 130 százalékát fizeti a kötelező, 195 százalékát pedig az önkéntes túlmunkáért.

Az orvosok az egyetemmel kötött kollektív szerződésük szerint rendes munkaidejükön túl évi kétszáz, az egészségügyi törvény alapján 416 óra túlmunkára kötelezhetőek. Ők ezt már korábban ledolgozták, sőt a traumatológusok október közepén 450-600 óra túlmunkánál tartottak, s azt szeretnék, ha munkáltatójuk az önként, a szabadidejük terhére vállalt túlóráikat az eddiginél magasabb összeggel honorálná.