Félpályás útzár a 86-os úton Zalalövőnél

Független Hírügynökség
2007.10.31. 10:52

Félpályás útzárral tiltakoznak szerdán a 86-os főút óriási forgalma ellen Zalalövőn a helybeliek. Délelőtt 10 órától a település két pontján is eltorlaszolják a fél útpályát, így jelentős fennakadásokra kell számítani a térségben. A zalalövői civilek szerint az elmúlt két évben élhetetlenné vált a község a hatalmas forgalom miatt. Vertetics László alpolgármester arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a nyáron forgalomszámlálást végeztek.

Kiderült, hogy Zalalövőn naponta 5600 jármű robog keresztül, köztük rengeteg kamion. Két éve még csak napi 3600 járművet számoltak. A legnagyobb gond - tette hozzá az alpolgármester -, hogy Zalalövőn a magyar-szlovén vasútvonal is áthalad, és pontosan a központban keresztezi a főutat. Amikor a sorompók megállj-t parancsolnak az autóknak, akkor több kilométer hosszú kocsisor vesztegel a településen.

A helybeliek leginkább azt szeretnék, ha a 86-os elkerülné Zalalövőt, de erre nem sok esély van, mert a döntéshozók tervei között egyáltalán nem szerepel új út építése. A Nemzeti Fejlesztési Tervben az áll, hogy a 86-os főút 38 km-es zalai szakaszát csak megerősítik, hogy jobban bírja a terhelést. A demonstráció szerdán délig tart Zalalövőn.