Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félpályás útzár a 86-os úton Zalalövőnél

Független Hírügynökség
2007.10.31. 10:52

Félpályás útzárral tiltakoznak szerdán a 86-os főút óriási forgalma ellen Zalalövőn a helybeliek. Délelőtt 10 órától a település két pontján is eltorlaszolják a fél útpályát, így jelentős fennakadásokra kell számítani a térségben. A zalalövői civilek szerint az elmúlt két évben élhetetlenné vált a község a hatalmas forgalom miatt. Vertetics László alpolgármester arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a nyáron forgalomszámlálást végeztek.

Kiderült, hogy Zalalövőn naponta 5600 jármű robog keresztül, köztük rengeteg kamion. Két éve még csak napi 3600 járművet számoltak. A legnagyobb gond - tette hozzá az alpolgármester -, hogy Zalalövőn a magyar-szlovén vasútvonal is áthalad, és pontosan a központban keresztezi a főutat. Amikor a sorompók megállj-t parancsolnak az autóknak, akkor több kilométer hosszú kocsisor vesztegel a településen.

A helybeliek leginkább azt szeretnék, ha a 86-os elkerülné Zalalövőt, de erre nem sok esély van, mert a döntéshozók tervei között egyáltalán nem szerepel új út építése. A Nemzeti Fejlesztési Tervben az áll, hogy a 86-os főút 38 km-es zalai szakaszát csak megerősítik, hogy jobban bírja a terhelést. A demonstráció szerdán délig tart Zalalövőn.