Kákosy bizalmat kapott a gazdasági bizottságban

MTI
2007.11.28. 12:43

A gazdasági növekedés élénkítését, a digitális szakadék betemetését és a MÁV reformját nevezte legfontosabb feladatának Kákosy Csaba gazdasági miniszterjelölt az Országgyűlés gazdasági bizottságának meghallgatásán szerdán Budapesten.

Kákosy Csaba miniszterré jelölését 15 igen, 1 elutasító szavazat és 8 tartózkodás mellett megszavazta a bizottság. A jelölt elmondta: feladata egyebek mellett, hogy a gazdaságot újra tartós növekedési pályára állítsák, csökkentsék a "digitális írástudatlanságot", illetve az, hogy fokozatosan, apró lépésekben megújítsák a vasutat és a Volán-társaságokat.

A miniszterjelölt szerint a Volán-társaságok privatizációjának folyamata jövőre elindulhat. Véleménye szerint nem szabad feladni a reformokat, a kormány, az Országgyűlés és az üzleti szektor összefogására van szükség.

Kákosy Csaba szerint a legnagyobb kihívást az energiapolitika jelenti. Kijelentette, hogy fontosnak tartja továbbvinni a Nabucco-projektet. Az energiapolitikával kapcsolatban kiemelte az ellátásbiztonságot, a versenyképességet és a fenntarthatóságot.