Az SZDSZ vitára hívja a Fidesz szakpolitikusait

MTI
2008.02.04. 15:01

Az SZDSZ azt kéri, hogy a Fidesz szakpolitikusai a következő hetekben sajtónyilvános vitákon vegyenek részt a liberálisokkal, ezeken mutassák be, miért javasolják a részvételt a népszavazáson és ott milyen döntésre buzdítanak. Az SZDSZ kampányfőnöke hétfőn nyílt levélben fordult három fideszes politikushoz. Horn Gábor ügyvivő Deutsch-Für Tamásnak, Tarlós Istvánnak és Kubatov Gábornak címezte a levelet, mert - mint írta - nem tudni, melyikük a kampány első számú irányítója, ezért mindhármójuknak szól kérés.

Horn Gábor szerint a pártok igyekeznek saját álláspontjukat bemutatni, de még nem volt mód az eltérő vélemények ütköztetésére, a felelős döntést megalapozó viták lefolytatására. A tervek szerint az SZDSZ-t ezekben a nyilvános vitákban Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Magyar Bálint, az SZDSZ oktatáspolitikusa, volt oktatási miniszter képviseli majd.

"A Szociális Népszavazás 2008 kampányának politikai vezetőjeként eddig is készen álltam úgy az MSZP, mint az SZDSZ politikai vezetőivel vitára" - reagált Tarlós István közleményben. Tarlós István hozzátette, a Magyar Televízióban már elindult egy vitaműsor, amelynek első részében Lendvai Ildikóval vitázott. Ezen a héten pedig - ismeretei szerint - Mikola Istvánnal, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusával az oldalán száll vitába Mandur Lászlóval és Kökény Mihállyal. Tarlós István úgy tudja, hogy a tandíj kérdésében is várható egy vita, amelyen Pokorni Zoltánnal együtt vesz majd részt.