Időközi választások Dobán, Kocsolán és Nagybörzsönyben

MTI
2008.03.02. 09:33

Polgármestert és képviselő-testületet választanak ma a Tolna megyei Kocsolán, ahol decemberben feloszlatta magát az önkormányzat. A polgármesteri címért három független jelölt indul, a kilenc képviselői helyre 17 független jelöltet regisztráltak. A megmérettetésen a jelenleg negyedik ciklusát töltő Horváth Zoltán mellett Lajos Anikó és Trick Jánosné indul polgármesterjelöltként.

A Veszprém megyei Dobán azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület decemberben lemondott. A Somló-hegy melletti faluban a polgármesteri tisztségért ketten indulnak (mindketten függetlenek, egyikük a volt polgármester), a képviselő-testület öt tagjának a helyére pedig kilencen pályáznak, szintén valamennyien függetlenként. A kilenc jelölt közt indul a decemberben lemondott öt testületi tag is.

Időközi választást tartanak ma a Pest megyei Nagybörzsönyben is, miután a képviselő-testület is is feloszlatta magát még tavaly. Öten indulnak a polgármesteri helyért, négyen közülük függetlenként, egy jelölt a Magyarországi Zöld Párt, Zöldek támogatásával. A hét önkormányzati posztért 19-en szállnak ringbe, egy közülük a Zöldek támogatásával, a többiek független jelöltként mérettetik meg magukat.