Szavazategyenlőség miatt nem sikerült a polgármester-választás

MTI
2008.03.03. 01:39

Batizi Zoltán független jelölt nyerte az időközi önkormányzati választást Nagybörzsönyben, mostantól ő a falu polgármestere - közölte a szavazatok előzetes értékelése után a Pest megyei község jegyzője. Pálinkás József elmondta: a választást azért kellett kiírni, mert a képviselőtestület még tavaly decemberben feloszlatta magát arra való hivatkozással, hogy nem tud együttműködni a polgármesterrel.

Horváth Zoltán 40 éves függetlenként indult jelöltet választották polgármesterré vasárnap a Veszprém megyei Dobán - tájékoztatta Somlai Eszter, a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője. A Somló-hegy melletti községben azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület decemberben lemondott. A képviselők több községfejlesztési kérdésben nem értettek egyet a polgármesterrel, s költség-takarékossági okból nem helyeselték azt sem, hogy a falu első embere főállásban látja el a tisztséget. A teljes testület lemondása miatt a polgármester személyére is újra voksolni kellett.

Szavazategyenlőség miatt nem sikerült az időközi választáson polgármestert választani a Tolna megyei Kocsolán, ahol decemberben feloszlatta magát az önkormányzat. A polgármesteri címért induló három jelölt közül ketten azonos számú szavazatot értek el, az eddigi polgármester, Horváth Zoltán és Trick Jánosné független jelöltek egyaránt 212 voksot kaptak - közölte Foky Csilla körjegyző, a helyi választási iroda vezetője.