Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A Medián nevével is visszaélnek

Független Hírügynökség
2008.03.07. 14:18

Telefonos közvélemény-kutatásnak álcázott népszavazási kampányt folytatnak a Medián közvélemény-kutató intézet nevével visszaélve, közölte Karácsony Gergely kutatásvezető. Valószínűsíthető, hogy ugyanazok, akik néhány napja a Tárkira hivatkozva firtatták: tudják-e, hogy ha vasárnap nem szavaznak igennel, 1000 forint lesz a vizitdíj. A Medián figyelmét egy magánszemély hívta fel a visszaélésre pénteken kora délután. Karácsony Gergely elmondta, hogy társaságuk nem végzett telefonos közvélemény-kutatást a napokban.

A Tárki egyébként egyáltalán nem szállt be a népszavazással kapcsolatos kutatásokba, közölték a hétfői esemény után az intézetnél. A Medián vezetői még nem döntötték el, hogy tesznek-e feljelentést a népszavazás és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?