Árpád
-2 °C
3 °C

Lebontották a Kossuth téri kordont

MTI
2008.03.18. 23:57
Kedd este tíz óra után lebontotta a rendőrség a Kossuth téri kordont, amelyet a március 15-i ünnepségek előtt fokozott biztonsági kockázatra hivatkozva állítottak fel a Parlament körül - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány keddi, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megszüntetik a különleges biztonsági intézkedést, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a Kossuth tér őrizetlen marad. A rendőrfőkapitány megjegyezte, "nagyon jelentős" előrelépés történt a technikai eszközök fejlesztésében, és megfelelő élőerővel biztosítják a Kossuth tér és a Parlament védelmét, az ott dolgozó parlamenti képviselők biztonságát.

Bencze József azt mondta: további biztosítási intézkedésre a kockázatok elemzése alapján kerül sor.

A rendőrség által lebontott kordont több teherautóra pakolva szállították el. A Parlamentet körülvevő terület így visszanyerte a régi arcát, amilyen 2006 szeptember 17 előtt, a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követő tüntetéssorozatok előtt volt.Kordonok helyett kis fémoszlopok között összefűzött láncok jelzik az elzárt területet. A főbejárat előtti parkoló közepén csak a virágládák állnak elválasztó sorfalként - tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?