Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Lebontották a Kossuth téri kordont

MTI
2008.03.18. 23:57
Kedd este tíz óra után lebontotta a rendőrség a Kossuth téri kordont, amelyet a március 15-i ünnepségek előtt fokozott biztonsági kockázatra hivatkozva állítottak fel a Parlament körül - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány keddi, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megszüntetik a különleges biztonsági intézkedést, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a Kossuth tér őrizetlen marad. A rendőrfőkapitány megjegyezte, "nagyon jelentős" előrelépés történt a technikai eszközök fejlesztésében, és megfelelő élőerővel biztosítják a Kossuth tér és a Parlament védelmét, az ott dolgozó parlamenti képviselők biztonságát.

Bencze József azt mondta: további biztosítási intézkedésre a kockázatok elemzése alapján kerül sor.

A rendőrség által lebontott kordont több teherautóra pakolva szállították el. A Parlamentet körülvevő terület így visszanyerte a régi arcát, amilyen 2006 szeptember 17 előtt, a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követő tüntetéssorozatok előtt volt.Kordonok helyett kis fémoszlopok között összefűzött láncok jelzik az elzárt területet. A főbejárat előtti parkoló közepén csak a virágládák állnak elválasztó sorfalként - tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.