Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét benyújtja egészségügyi javaslatát a Fidesz

Független Hírügynökség
2008.03.26. 15:38

Harmadjára is benyújtja a Fidesz és a KDNP az Országgyűlésnek az egybiztosítós egészségbiztosítási rendszer visszaállítására vonatkozó törvényjavaslatot, és ezt teszi egészen addig, amíg nem tárgyalnak a képviselők a javaslatról - mondta Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa annak kapcsán, hogy az egészségügyi bizottság nem találta általános vitára alkalmasnak a tervezetet.

Az ellenzéki politikus azt mondta, reménykedtek abban: a kormánypártok belátják, hogy zsákutcába jutottak és a Fidesz-KDNP a kifarolás lehetőségét adja.

Nem állítjuk, hogy a mi javaslatunk a végleges megoldás, de ez egy jó javaslat, érdemes róla tárgyalni -mondta Mikola István. Az ellenzéki politikus életveszélyesnek nevezte azt a sajtóban megjelent hírt, amely szerint az újonnan létrejövő pénztárakban néhány esetben beengednék a magántőkét, de lennének olyanok, ahol megmaradna az állam 100 százalékos tulajdonosnak.

Az egykori egészségügyi miniszter szerint ez a rendszer szegregációhoz vezetne, mert a szegény megyékben maradna meg a szegény állam tulajdonosnak, a magántőke pedig odamenne, ahol a fizetőképes kereslet van, például Budapestre.