Ismét benyújtja egészségügyi javaslatát a Fidesz

Független Hírügynökség
2008.03.26. 15:38

Harmadjára is benyújtja a Fidesz és a KDNP az Országgyűlésnek az egybiztosítós egészségbiztosítási rendszer visszaállítására vonatkozó törvényjavaslatot, és ezt teszi egészen addig, amíg nem tárgyalnak a képviselők a javaslatról - mondta Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa annak kapcsán, hogy az egészségügyi bizottság nem találta általános vitára alkalmasnak a tervezetet.

Az ellenzéki politikus azt mondta, reménykedtek abban: a kormánypártok belátják, hogy zsákutcába jutottak és a Fidesz-KDNP a kifarolás lehetőségét adja.

Nem állítjuk, hogy a mi javaslatunk a végleges megoldás, de ez egy jó javaslat, érdemes róla tárgyalni -mondta Mikola István. Az ellenzéki politikus életveszélyesnek nevezte azt a sajtóban megjelent hírt, amely szerint az újonnan létrejövő pénztárakban néhány esetben beengednék a magántőkét, de lennének olyanok, ahol megmaradna az állam 100 százalékos tulajdonosnak.

Az egykori egészségügyi miniszter szerint ez a rendszer szegregációhoz vezetne, mert a szegény megyékben maradna meg a szegény állam tulajdonosnak, a magántőke pedig odamenne, ahol a fizetőképes kereslet van, például Budapestre.