Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17 családot lakoltathatnak ki Keszthelyen

MTI
2008.04.02. 10:41

Jelentős lakbér- és lakáshasználati hátralék, valamint közüzemi tartozás miatt tizenhét családot lakoltathatnak ki Keszthelyen a szociális bérlakásokból áprilisban - közölte Takács Jánosné, a Városüzemeltető Kft. ügyfélszolgálati és ingatlankezelési részlegvezetője. Valamennyi bérlő esetében meghozták már az ingatlan elhagyására kötelező, jogerős bírósági ítéletet és áprilisban lejárt az a moratórium is, amely a téli hónapokban nem engedi meg a családok kiköltöztetését. A lakók nagy része az elmúlt években több százezer forintnyi hátralékot halmozott fel.

Egy önkényes lakásfoglaló, aki a zár feltörése után költözött az ingatlanba, 1,7 millió lakáshasználati díjjal tartozik, ami jóval magasabb összeg, mint a bérleti díj. Takács Jánosné elmondta, hogy az egyik család hihetetlen erőfeszítést tesz, hogy kifizesse a hátralékot. A Városüzemeltetési Kft. eztért kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzat kössön új bérleti szerződést mindazokkal, akik kifizetik a hátralékot és a per során keletkezett járulékos költségeket: kamatot, illetéket és az ügyvédi díjat.