Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Új polgármestert választottak három helyen

MTI
2008.04.06. 23:12

A Fidesz és a Körösnagyharsányi Hagyományőrző Egyesület közös jelöltjét, Máté Pált választották polgármesterré vasárnap a Békés megyei Körösnagyharsányban. A községben azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselők korábban feloszlatták a testületet. Az 545 választásra jogosult polgár közül 447-en szavaztak érvényesen, ami 82 százalékos részvételi aránynak felel meg.

Három független jelölt közül Berta István közgazdászt választották a Heves megyei Szűcsi új polgármesterévé. Az időközi voksolásra azt követően került sor, hogy január közepén indokolás nélkül lemondott posztjáról Szekeres István, aki korábban szintén függetlenként irányította az 1600 lelkes falu önkormányzatát. A szavazáson az 1364 választópolgár 53,8 százaléka vett részt. A 729 érvényes szavazat közül 618-at kapott Berta István.

Három független jelölt közül Laskai Tiborné Dusinszki Mária nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Besenyődön, így ő lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település új önkormányzati vezetője. A győztes 194 szavazatot kapott, míg a második Dusinszki Mihályra 141-en, a harmadik helyen végzett Fazekas Jánosra pedig 22-en szavaztak. Az időközi választáson a 483 szavazásra jogosult besenyődi lakos közül 364 adta le voksát, így a részvétel 75,36 százalékos volt. Az érvényes 364 szavazat mellett 7 érvénytelen voksot is találtak az urnában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!