Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pénztártörvény miatt fordul Alkotmánybírósághoz a KDNP

MTI
2008.04.08. 12:47

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab), mondta Semjén Zsolt, a párt elnök-frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt kedden juttatja el beadványát az Alkotmánybírósághoz. Amit a kormánykoalíció kitalált, az ellentétes a társadalom érdekeivel és sérti az emberek egészséghez való jogát, fogalmazott Semjén Zsolt. Emlékeztetett arra, hogy a KDNP a kezdetektől ellenezte a társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezését és eddig is minden lehetséges eszközzel megpróbálták megakadályozni a törvény hatályba lépését.

Salamon László, a párt országgyűlési képviselője a részletekről elmondta, a beadványban eljárásjogi okból támadják a törvényt, mert szerintük az Országgyűlés alkotmánysértő eljárásban fogadta el a jogszabályt, továbbá a dokumentum nemzetközi szerződésekbe ütközik.