Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz jelöltje nyert Balkányban

MTI
2008.04.13. 21:47
A fideszes Pálosi László az eddigi polgármestert, Marjánné Rinyu Ilonát, az MSZP jelöltjét győzte le 82 szavazatkülönbséggel - közölte Budai Gyula, a Fidesz nagykállói választókerületi elnöke az MTI-vel a nem hivatalos eredményt.

Mezősi Marianna, a nyírségi kisváros jegyzője a távirati iroda munkatársának azt mondta: az előzetes eredményt a helyi választási bizottság csak a jegyzőkönyvek beérkezése és értékelése után, később teszi közzé. Budai Gyula szerint a választáson Pálosi László, a Fidesz jelöltje 1570 szavazatot kapott, így a ciklus végéig, 2010 őszéig ő lesz Balkány új polgármestere. Marjánné Rinyu Ilonára - akit támogatott az Összefogás Balkányért Egyesület is - 82-vel kevesebben, 1488-an voksoltak.

A még nem végleges eredmény érdekessége, hogy a két jelölt a 2006-os önkormányzati választáson is egymással szemben indult a balkányi polgármesteri tisztségért, akkor Marjánné Rinyu Ilona 22 vokssal megelőzte a mostani győztest, Pálosi Lászlót.

A vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelyet azért tartottak, mert a nyírségi kisváros önkormányzati közgyűlése januárban feloszlatta önmagát, a közel 5200 szavazásra jogosult közül - a Fidesz választókerületi elnökének tájékoztatása szerint - 3060 helyi lakos adta le voksát, így a részvétel meghaladta az 55 százalékot.