A Fidesz jelöltje nyert Balkányban

MTI
2008.04.13. 21:47
A fideszes Pálosi László az eddigi polgármestert, Marjánné Rinyu Ilonát, az MSZP jelöltjét győzte le 82 szavazatkülönbséggel - közölte Budai Gyula, a Fidesz nagykállói választókerületi elnöke az MTI-vel a nem hivatalos eredményt.

Mezősi Marianna, a nyírségi kisváros jegyzője a távirati iroda munkatársának azt mondta: az előzetes eredményt a helyi választási bizottság csak a jegyzőkönyvek beérkezése és értékelése után, később teszi közzé. Budai Gyula szerint a választáson Pálosi László, a Fidesz jelöltje 1570 szavazatot kapott, így a ciklus végéig, 2010 őszéig ő lesz Balkány új polgármestere. Marjánné Rinyu Ilonára - akit támogatott az Összefogás Balkányért Egyesület is - 82-vel kevesebben, 1488-an voksoltak.

A még nem végleges eredmény érdekessége, hogy a két jelölt a 2006-os önkormányzati választáson is egymással szemben indult a balkányi polgármesteri tisztségért, akkor Marjánné Rinyu Ilona 22 vokssal megelőzte a mostani győztest, Pálosi Lászlót.

A vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelyet azért tartottak, mert a nyírségi kisváros önkormányzati közgyűlése januárban feloszlatta önmagát, a közel 5200 szavazásra jogosult közül - a Fidesz választókerületi elnökének tájékoztatása szerint - 3060 helyi lakos adta le voksát, így a részvétel meghaladta az 55 százalékot.