Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az OEP-főigazgató egyeztet a háziorvosi rendszer finanszírozásáról

MTI
2008.04.15. 13:55

A kormányfő Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatóját bízta meg azzal, hogy egyeztessen a háziorvosi rendszer finanszírozásáról a szakmai szervezetekkel, közölte kedden a kormányszóvivői iroda. "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megbízta Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatóját, hogy haladéktalanul kezdjen egyeztetéseket az orvosszakmai szervezetekkel a háziorvosi rendszer finanszírozási kérdéseiről" - tartalmazza a közlemény. Székely Tamás a megbízatást főigazgatói teendői mellett látja el, azért külön juttatásban nem részesül, hangsúlyozta a kormányszóvivői iroda.

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének nagygyűlése szombaton nyilatkozatot fogadott el arról, hogy a háziorvosok akár szerződésbontásra is készek, ha nem kezdődnek tárgyalások kieső bevételeikről. Az alapellátásban dolgozó orvosok az idei évre kieső vizitdíj és a több éve megvont amortizációs támogatás visszapótlását, valamint a jövő évi költségvetésben a praxisok tényleges bekerülési költségén történő meghatározását kérik a kormányzattól. Az OEP erre reagálva közölte: ha az orvosok felbontják az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött finanszírozási szerződésüket, nem kapnak pénzt a betegek ellátásáért.